2021. november 7., vasárnap

IMA A MENNYEI ATYÁDHOZ

Az ima a legnagyobb erő, amit Isten neked adott, amit Isten nekem adott..nincs ennél nagyobb erő, amit Isten nekünk embereknek adott volna. De nem lehet igazán imádkozni anélkül, hogy bensőséges kapcsolatban ne lennél az Atya Istennel, az Úr Jézussal, és a Szentlélekkel.


Az ima többet jelent annál, mint betanult imádságokat elmondani. Meglepő, hogy mennyien kérnek egy megadott imát, erre vagy arra a problémára, és kérik, hogy leirjam, és küldjem el, hogy ők majd elmondhassák. De az igazi imát nem lehet kívülről megtanulni mind egy verset, az a szívből kell, hogy fakadjon.

Meg kell értened, hogy NEKED van egy személyes kapcsolatod Istennel. Van egy közös dolog minden ember között, hogy Isten a Termtőnk, mindannyiunknak. De Ő nem válik A TE Menyei Atyáddá, csak akkor, ha elfogadtad az Ő Fiát, Jézust, a te személyes Megváltódnak.

Ezért nem mindenki jöhet az Úr jelenlétében, és mondhatja azt, hogy "Atyám... Mennyei Atyám", mert még nem lett meg közte, és Isten között ez a kapcsolat. Amíg valaki nem élte át azt a szellemi megtapasztalást, ami az újjászületést jelenti, és nem fogadta be a szívébe (Jel.3:20)

Jézust, mint Urát és Szabadítóját, addig nincs Isten családjában. (Sajnos a vallásos nevelés ezt a legfontosabb alaptételt nem hangoztatja, hanem évekig, évtizedekig görgeti maga elött!
Saját tapasztalat! F.Gy.)
Ezért ha még nem tartasz itt, nem kell mást tenned, mint azt mondanod:
"Csodálatos Jézus, elfogadom hit által a megváltásomat, hogy értem is meghaltál a kereszten. Köszönöm, hogy megváltottál. " Mikor ezt szívből megtetted, Isten a Teremtő, a te Mennyei Atyáddá válik, örökbe lettél fogadva!

Ekkor kezdhetsz el így imádkozni... "Atyám.. " És innen már nem kell mást, mint egyszerű, szívből fakadó szavakkal imadkoznod, mint ahogy édesapádnak elmondanád, hogy mi van a szívedben, és tudod, hogy hallja, hallani akarja.. És kész bármit is megtenni érted.. Honnan tudod?
A kapcsolat alapján, ami köztetek van... Ő már nem egy távoli Teremtő, hanem közeli, szerető Édesapa.

Drága TESTVÉREM,
A te Mennyei Atyád személyesen ismer téged, a gondjaidat, bajaidat, összetört szívedet.
Mikor az éj kellős közepén azok a könnyek legurultak az arcodon, Ő látta őket.
Amikor azt hiszed mindenki alszik, és egy lélek sincs, aki veled törődne, Ő ott van veled, közelebb, mind a következő szívverésed. Ő csak arra vár, hogy lépj be az Ő jelenlétében.
Mikor imádkozol tehát, Isten előtt megállsz, emlékezz, hogy Jézus a közbenjáró..
Az Ő Nevében szólitsd meg az Atyád, és tárd fel kéréseidet, és meghallgatásra talál az imád..
És aztán itt van a Szent Szellem, a Szentháromság harmadik személye, Isten hatalmas ereje aki itt van a Földön velünk, és aki megcselekszi azt, amit az Atya elrendelt.
Mikor a Jézus Nevében Isten trónja elé járulunk, Ő meghallgat minket, kiadja a rendeletet, és a Szentlélek végbe viszi az Atya akaratát. Ennyire egyszerű, ennyire könnyű.
Imádkozok, hogy a Szent Szellem megtanitsa neked az egyszerűségét, a trón elé való járulásnak, a Jézus Nevében mondott egyszerű, hitbeli imának.
Ámen
(Katherine Kuhlman)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése